Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

5 tips om het maximale uit je training te halen

Je hebt besloten om meer aan je conditie te gaan werken en zo het maximale uit je training te halen. Dit kost motivatie, maar je kan ook wel wat tips gebruiken. Uiteraard is lang niet iedereen een personal trainer en daardoor kan je wel wat tips gebruiken. Wij hebben de vijf beste tips voor je verzameld om het maximale uit je training te halen. Met deze tips zorg je ervoor dat je de ultieme sportprestatie weet neer te zetten. We helpen je graag om je weer in een uitstekende conditie te krijgen.

Zorg voor een aansluitend voedingsschema

Wist je dat voeding de basis is van je training? Vooral als je regelmatig gaat sporten is voeding de absolute basis. Het is van belang dat je lichaam de juiste brandstof krijgt om een sportprestatie neer te zetten. Naast een trainingsschema is een voedingsschema ongelofelijk belangrijk. Vaak beginnen we gewoon met sporten met de verwachting dat de resultaten vanzelf komen. Het belang van goede voeding wordt alleen onderschat. Online kan je een voedingsschema vinden waar je gebruik van kan maken tijdens je training. Maar je kan natuurlijk ook een personal trainer om een voedingsschema vragen.

Maak gebruik van een activity tracker

Eén van de belangrijkste onderdelen bij sporten is motivatie. Je moet constant gemotiveerd zijn om naar de training te komen. Of aan de slag te gaan met een work-out. Een manier om gemotiveerd te blijven is een activity tracker. Het is bewezen dat smartphones onze hersens kunnen belonen. Een activity tracker werkt eigenlijk hetzelfde. De horloges zijn zo gebouwd dat je gemotiveerd wordt om te trainen en een prestatie neer te zetten. Met de geteste activity trackers wordt je elke keer opnieuw gemotiveerd voor een work-out.

Train voor een doel

Om jezelf te motiveren kan het slim zijn om een doel voor ogen te hebben. Je traint natuurlijk om iets te bereiken. Als je zonder doel traint merk je al vrij snel dat je motivatie begint af te nemen. Zet je doel ook echt op papier, zodat het een visueel doel begint te worden. Elke sporter traint met een doel. Door je doel op papier te zetten wordt het realistisch en kan je er echt voor gaan. Je kan bijvoorbeeld zeggen ik wil trainen om af te vallen. Maar dit is geen realistisch doel. Zet op papier ik wil 5 kg afvallen en maak een schema waarbij je echt probeert af te vallen. Je zal merken dat je doel ineens sneller bereikt wordt doordat je echt een poging doet om af te vallen.

Zorg voor voldoende rust tijdens de trainingen

Het is belangrijk dat je lichaam ook de tijd geeft om te herstellen. Een work-out kost veel energie en kracht. Je spieren kunnen beschadigd raken en dit zorgt voor spierpijn. Geef je lichaam daarom ook voldoende rust tijdens de trainingen. Dit betekent dat je niet alleen rustig aandoet na een dag hard trainen. Maar dat je ook voldoende nachtrust pakt. Als je te weinig slaapt kan dit zorgen voor vreetbuien en te weinig energie om te bewegen. Zorg daarom ook altijd voor het beste matras voor goede nachtrust. Zo weet je zeker dat je lichaam voldoende rust krijgt om te herstellen.

Zorg voor variatie in je training

Ga je elke dag opnieuw dezelfde work-out doen? Dan is de kans groot dat je na een paar dagen al niet meer gemotiveerd bent. Variatie zorgt ervoor dat je lichaam en hersens geprikkeld blijven. Als je een onderdeel uit je vorige work-out niet leuk vond kan je nu iets anders gaan doen. Zo blijf je gemotiveerd, maar blijven ook je spieren en hersens geprikkeld. Dit zorgt uiteindelijk voor een beter resultaat na een training.

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.