Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

6 beste voetballers aller tijden

We weten allemaal dat vandaag de dag voetbal nog steeds een van de meest populairste sporten ter wereld is. Dagelijks beginnen honderden kleine voetbalspelers aan de sport. Meestal hebben zij maar een doel: net zo goed worden als hun grote voetbalheld. Deze zes grote voetbalhelden worden hieronder een voor een besproken.

1 Lionel Messi

Lionel Messi is een Argentijnse profvoetballer die we kennen van de bekende voetbalclub FC Barcelona waar hij sinds 2004 speelde. Zijn contract bij deze club is afgelopen sinds 1 juli 2021. Messi werd beschouwd als een van de beste voetballers ter wereld én een van de grootste spelers van de sport. Hij heeft bij FC Barcelona veel prestaties mogen ondergaan, zoals 34 trofeeën waaronder tien La Liga-titels, vier UEFA Championgs League-kampioenschappen en zes Copas del Rey. Hij heeft dus aardig wat titels naar binnen mogen slepen.

2 Diego Maradona

We kennen Diego Maradona als een Argentijns profvoetballer en voetbaltrainer. Ook hij werd beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden. Hij had zelfs in 1986 zijn Argentijnse club naar de wereldtitel geleid. Ook had hij het Italiaanse Napoli geholpen om de wereldtitel te behalen in 1987. Echter, werd hij in 1991 geschorst vanwege zijn drugsgebruik. Nog steeds herkennen we Maradona om zijn spectaculaire doelpunten die door menig mens als legendarisch werd beschouwd. 

3 Johan Cruijff

Johan Cruijff was een Nederlands profvoetballer en voetbaltrainer die veel winsttitels naar binnen had gesleept. Zo won hij drie keer de prijs van de beste voetballer van de wereld en had hij drie keer de Europacup 1 met Ajax gewonnen. Bovendien won hij nog veel meer andere landstitels op zijn eigen speelwijze. De voormalige aanvaller stond met name bekend om zijn speciale technieken, startsnelheid, snelheid van handelingen en het goed spelinzicht. Toen zijn voetbalcarrière was afgelopen, werd hij voetbaltrainer bij Ajax. Later nam hij hier ontslag en ging zijn baan als voetbaltrainer verder bij FC Barcelona.

4 Cristiano Ronaldo

We kennen ‘m allemaal: Cristiano Ronaldo. Veelvuldig zien we deze voetballer voorbijflitsen dat onze tv ervan kan haperen. Met glasvezel internet is dit probleem gelukkig opgelost: hierdoor is de verbinding zo stabiel en optimaal, dat jouw televisie zelfs de manoeuvres van Ronaldo kan bijhouden. Ronaldo was tot 2013 de duurste voetballer aller tijden én werd hij benoemd tot all-time topscorer van de UEFA Championgs League. In 2008 en 2013 werd Ronaldo uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar. Ook staat hij bekend om zijn veelzijdigheid: een penalty, een kopbal of een vrije trap gaat hij niet uit de weg.

5 Pelé

Edson Arantes do Nascimento, ook wel Pelé genoemd, is een voormalig voetballer uit Brazilië. Hij werd maar liefst drie keer wereldkampioen en won boordevol nationale en internationale prijzen met zijn club Santos. Ook hij werd meerdere keren uitgeroepen tot de beste voetballer ter wereld, mede dankzij de drie wereldtitels, zijn behendigheid en beheersing van alle onderdelen van het voetbalspel. Wist je dat Pelé maar liefst 1301 doelpunten heeft gemaakt in zijn voetbalcarrière? Hiervoor had hij 1390 voetbalwedstrijden nodig. Toen zijn job als profvoetballer was afgelopen, zette hij zich in voor meerdere goede doelen en ging hij werken voor FIFA.

6 Zinédine Zidane

De Frans-Algerijnse voormalig profvoetballer, Zinédine Zidane, werd gezien als een van de beste voetballers ooit. Hij speelde bij de grote clubs als Juventus en Real Madrid en wist meerdere titels naar binnen te slepen. Zo won hij het WK in 1998 en het EK in 2000. Ook is hij drie keer verkozen tot wereldvoetballer van het jaar en won hij de Champions League. We kennen Zidane met zijn sierlijke technieken die aan het dansen was met de bal. Ook staat hij bekend om de beroemdste kopstoot aller tijden. Na zijn voetbalcarrière debuteerde hij als hoofdtrainer van Real Madrid.

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.