Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

6x de mooiste bezienswaardigheden in Amsterdam

Amsterdam is the place to be voor een citytrip. Het is dan ook een van de meest bezochte steden ter wereld. Dat is ook niet zo gek, want Amsterdam biedt boordevol prachtige plekjes, mooie hotspots en natuurlijk het bekende voetbalstadion die allemaal één voor één een bezoekje waard zijn. Ontdek hieronder wat de Nederlandse hoofdstad allemaal te bieden heeft.

Praktische zaken

Amsterdam is eenvoudig te bereiken met de trein. Eenmaal de trein uitgestapt sta je zo op de Dam. Bovendien kun je ook prima met de auto naar Amsterdam rijden. Zorg er wel voor dat je met een volle tank deze kant op komt, want tanken aan de snelweg is niet goedkoop. Wanneer je in een elektrische auto rijdt, is het verstandig om de accu volledig op te laden bij de laadpaal aan huis. Wist je trouwens dat je kunt besparen op deze energiekosten als je overstapt naar een andere energieleverancier? Energie vergelijken kun je eenvoudig doen via internet.

1 Rondvaart op de grachten

Als je Amsterdam bezoekt, kun je de grachten niet ontwijken. Het is leuk om over de schattige bruggetjes te lopen, maar nog leuker is om zelf in de grachten te varen met een georganiseerde rondvaart. De Amsterdamse grachten werden zo’n vierhonderd jaar geleden gebouwd en waren sindsdien al een herkenningspunt van de Nederlandse stad. Ook staan de Amsterdamse grachten op de UNESCO-Werelderfgoedlijst: nóg meer redenen om de grachten niet over te slaan.

2 Johan Cruijff ArenA

Vooral de voetballiefhebbers onder ons zullen het hart sneller doen laten kloppen bij een bezoek aan het voetbalstadion van Ajax, ook wel het Johan Cruijff ArenA genoemd. Proef de sfeer van Ajax tijdens een tour van 75 minuten door het stadion. Je leert hier alles over de voetbalclub, het stadion, de spelers en natuurlijk het veld. Ook voor niet-voetballiefhebbers zal dit uitje een leuke activiteit zijn. Je kunt het voetbalstadion het beste bereiken met de auto. Zorg ervoor dat je ongestoord de weg op kunt met een goede autoverzekering, een tank vol en een gereserveerde parkeerplaats. Let’s go!

3 Ontdek de kunst in Het Rijksmuseum

Een van de bekendste en grootste musea is het Rijksmuseum. Wanneer je van kunst houdt, moet je zeker het Rijksmuseum bezoeken. Hier hangen namelijk meer dan 400 kunstwerken van Nederlandse schilders, zoals Rembrandt van Rijn, Jan Steen en Johannes Vermeer. Naast deze grote artiesten zal je er ook andere kunstwerken vinden van andere schilders. Een ding is zeker: je zult gegarandeerd jouw ogen uitkijken bij een bezoekje aan dit museum. 

4 Vertoef in het Vondelpark

Amsterdam is meestal een en al drukte. Wanneer je behoefte hebt aan sereniteit, kun je tot rust komen in het Vondelpark. Je kunt hier genieten van de zon, een hardlooprondje en je kunt er gezellig picknicken. Het Vondelpark is een prachtig natuurgebied en is zo’n 1,5 kilometer lang en 48 hectare groot. Bovendien is dit park een rijksmonument geworden.

5 Breng een bezoek aan het Anne Frank Huis

Anne Frank vluchtte samen met haar familie naar Amsterdam om de Joodse vervolging in Duitsland te ontwijken. Toen ze in Nederland kwamen, moesten ze zich alsnog verstoppen. Dit deden ze in het huis waar Otto Frank, de vader van Anne, woonde en dit huis had een achterhuis. Dit achterhuis werd later omgebouwd tot een museum, waar je alles leert over de oorlog en het verhaal achter de familie. 

6 Ga winkelen in het Magna Plaza

Naast de Kalverstraat in Amsterdam kun je ook jouw nieuwe outfit scoren in het Magna Plaza. Dit is een minder bekend winkelcentrum wat net achter het Paleis op de Dam plaatsvindt. Het gebouw was eerst een postkantoor, maar is later omgetoverd tot een winkelcentrum vol luxe. Bovendien heeft dit gebouw een plekje bemachtigd in de UNESCO-Werelderfgoedlijst. 

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.