Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Ajax Amsterdam met valse start in de Eredivisie - hoe de zaken om te draaien!

De voetbalwereld kijkt momenteel reikhalzend uit naar Amsterdam, want de Nederlandse recordkampioen is allesbehalve rustig en tevreden in het huidige seizoen. De hectiek in de stad is niet te negeren en coach Steijn staat voor grote uitdagingen. Ondanks het aanvankelijke vertrouwen in een goede start van het seizoen, ziet de realiteit er tot nu toe somber uit voor Ajax.

Niet alleen verloor de club belangrijke spelers in de afgelopen transferperiode, maar ze hebben ook al belangrijke spelers verloren in de spannende race om het kampioenschap van de Eredivisie. Geen wonder dat de huidige situatie gespannen is.

De redenen voor de valse start van Ajax Amsterdam zitten diep. Gelukkig voor de club zijn er nog maar een paar wedstrijden gespeeld en is het seizoen nog in de beginfase. Genoeg tijd dus om de zaken om te draaien en terug te keren naar de top van de Eredivisie.

Het zal echter hoe dan ook moeilijk worden. De hoge prestatiedichtheid in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal zal zorgen voor veel spanning, ook voor sportweddenschappen. Dankzij de vele bookmakers wachten de beste weddenschappen die gratis zijn op alle fans van sportweddenschappen. Ajax Amsterdam daarentegen krijgt dit seizoen niets cadeau. Voor een succesvolle ommekeer zal hard gewerkt moeten worden.

Huidige situatie bij Ajax Amsterdam

De teleurstellende seizoensstart van Ajax Amsterdam baart niet alleen trainer Steijn zorgen. Ook de fans beginnen bezorgd naar het huidige seizoen te kijken. Twee gelijke spelen uit de eerste drie wedstrijden in de Eredivisie zijn al lang niet meer voorgekomen. De Nederlandse recordkampioenen hebben veel hogere verwachtingen en ambities.

Natuurlijk had de afwezigheid van veel belangrijke spelers van vorig seizoen ook invloed in de eerste wedstrijden. Naast het vele vertrek hadden ook de blessures van Steven Bergwijn en Steven Berghuis invloed. Tegelijkertijd sprak coach Steijn zijn teleurstelling uit over de prestaties van sommige van zijn spelers tot nu toe en benadrukte hij dat zijn eigen nieuwkomers nauwelijks tijd hadden gehad om te wennen. De prestaties van het team aan het begin van het seizoen waren dus over het algemeen teleurstellend. Dit suggereert dat het team gewoon nog niet perfect op elkaar is ingespeeld.

De komende weken zullen cruciaal zijn voor Ajax Amsterdam om de zaken om te draaien. Dankzij de interlandbreak heeft trainer Steijn nu twee weken de tijd om intensief te trainen en het team voor te bereiden op de komende zware duels tegen FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord Rotterdam. Dit zijn allemaal wedstrijden tegen ploegen die tot nu toe in topvorm waren. Vooral de duels tegen de rivalen in de eredivisie moeten succesvol worden gespeeld om de achterstand op de koplopers in de Eredivisie in te lopen.

Maar veel Ajax-spelers keren vlak voor de volgende competitiewedstrijd tegen FC Twente terug op de club vanwege interlands. Dit betekent dat Ajax nog een horde moet nemen om de valse start in de Eredivisie te boven te komen.

Transferzomer vanuit het oogpunt van Ajax: verlies van voormalige sleutelspelers

Het staat vast dat een van de redenen voor de slechte seizoensstart van Ajax Amsterdam het grote aantal vertrekkers is dat de club in de zomer verliet. In het voorjaar werd Sven Mislintat aangetrokken als nieuwe technisch directeur om het stokje over te nemen van sportief directeur Marc Overmars.

De club was op zoek naar iemand die stond voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal, een internationaal netwerk had en oog had voor het scouten en ontwikkelen van jong talent. Mislintat leek aan dit profiel te voldoen en er werd verwacht dat hij een sleutelrol zou spelen in de verdere ontwikkeling van de club. Maar eerst stond de Duitse sportief directeur voor de uitdaging om een aantal toppers van vorig jaar te verkopen.

De lijst met spelers die Ajax Amsterdam deze zomer hebben verlaten is indrukwekkend. Deze uittocht van belangrijke spelers heeft een groot gat geslagen in de selectie en het team verzwakt. Met het vertrek van Dušan Tadić, Jurriën Timber, Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Davy Klaassen heeft Ajax niet alleen kwaliteit, maar ook ervaring verloren.

Op zoek naar versterkingen: Nieuwkomers hebben nog tijd nodig

De nieuwe spelers die naar de club zijn gekomen hebben nauwelijks tijd gehad om zich te vestigen en het team te versterken, omdat Ajax eerst spelers moest verkopen voordat er geld beschikbaar was voor de transfermarkt. Deze omstandigheid heeft een negatieve invloed gehad op de prestaties van het team tot nu toe en verklaart, in ieder geval gedeeltelijk, de slechte start van het seizoen.

Toch heeft Ajax Amsterdam in de zomer een indrukwekkend aantal veelbelovende nieuwkomers binnengehaald, waardoor de hoop van de fans op een kwaliteitsimpuls is aangewakkerd. Een van deze veelbelovende nieuwkomers is Branco van den Boomen, die meteen de leiding nam op het middenveld en zijn kwaliteiten liet zien in de wedstrijd. Van den Boomen was niet de enige nieuwkomer die zich al liet gelden. Jakov Medic, naar Duitsland gehaald van St. Pauli in de 2e Bundesliga, kende ook een veelbelovende start voor Ajax.

Een andere belangrijke aanwinst voor Ajax is Josip Sutalo, die voor ruim 20 miljoen euro van Dinamo Zagreb naar Nederland kwam. Sutalo is nu de meest waardevolle verdediger van Ajax na het vertrek van Jurriën Timber. Ook vleugelspeler Borna Sosa versterkt het team. Chuba Akpom, een centrumspits, sluit zich ook aan bij Ajax Amsterdam en is een van de duurste aanwinsten van de club. De transfersom bedraagt ruim 12 miljoen euro. Daarnaast verzekerde Ajax zich voor minimaal 14 miljoen euro van de diensten van Carlos Forbs Borges, een 19-jarige vleugelspeler van Manchester City.

De actie van Steijn een paar dagen geleden, toen de coach zich distantieerde van de aankopen van Mislintat en terloops zei dat het niet zijn eigen transfers waren, kan op de lange termijn nog steeds een probleem worden. De controversiële uitspraken komen op een moment dat extra onrust bij de club het laatste is wat Ajax Amsterdam op dit moment nodig heeft.

Conclusie: In rust ligt kracht

In de huidige situatie heeft Ajax Amsterdam vooral tijd nodig, een bron die echter traditioneel schaars is in de Nederlandse hoofdstad. Ondanks een wisselvallige start van het seizoen, geeft de kwaliteit van hun selectie hen het vertrouwen dat ze nog steeds kunnen meedingen naar de titel. Om dit te bereiken, moet het nieuw samengestelde team de komende weken eindelijk zijn draai vinden.

Bron: https://unsplash.com/de/fotos/das-innere-eines-stadions-mit-rotem-feld-eitXl9EWnP0

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.