Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Ajax haalt de krantenkoppen als beste trainingsclub in Europa

Coaches over de hele wereld zijn het eens. Een degelijke jeugdwerking is het hart van ieder team. Het kan je eigen positie versterken door met goed opgeleide voetballers aan de aftrap te komen. Het kan ook de financiële situatie van de club ten goede komen als er wat lucratieve transfers gemaakt kunnen worden.

Wat is de positie van Ajax hierover?

Ajax houdt er van oudsher een geweldige jeugdwerking op na. Scouts zijn al decennia op pad om jong voetbaltalent in Nederland te ontdekken. De spelertjes worden door de beste jeugdtrainers begeleid. De allerbesten groeien mee door naar de volwassen ploegen van Ajax. De enkele uitverkorenen maken het tot in het eerste elftal.

Maar ook bij Ajax zelf komen er scouts op bezoek. Clubs van over heel Europa weten dat de Amsterdammers het ernstig nemen met de opleiding van jonge voetballers. Jonge talenten worden soms lang voor ze naam en faam hebben gemaakt weggekocht.

Hier neemt Ajax natuurlijk een risico. Was het weggekochte spelertje niet beter wat langer bij Ajax gebleven, en later voor een heel wat hoger bedrag op de transfermarkt gezet? Of misschien was het wel dat talent dat het eerste team binnenkort nodig zou hebben? Het is voor de voetbalclub een gok zoals die op de bekende fruitautomaat spelletjes die je in de casino’s vindt. Soms win je met je beslissing, maar soms ben je ook wel wat kwijt.

En nu is Ajax de beste trainingsclub van Europa!

Laten we stellen dat voetbalclub Ajax meer juiste beslissingen trof dan de foute. Ze zijn dan ook met voorsprong de club die over heel Europa de meeste spelers in de topcompetities heeft spelen. De Amsterdamse voetbalacademie telt momenteel 81 spelers in de eerste teams van de eerste divisies van hun land.

Ze gaan hier de rijke toppers vooraf. Clubs zoals Real Madrid, Barcelona, Paris Saint Germain en de Britse premier league teams. Ajax levert niet enkel de meeste spelers. Ook de leeftijd waarop die spelers aan de absolute top meedraaien ligt heel laag.

Dit is dan weer aantrekkelijk voor de investeerders. Die maken kans om dankzij de lange carrière die de voetballer nog voor zich heeft hun geld mooi te zien renderen. Maar we hopen ondertussen toch ook dat de jeugdwerking van Ajax, het Nederlands aanstormend talent niet allemaal naar het buitenland laat vertrekken. Wij houden er hier in eigen land ook wel van om die Nederlandse sterren in onze eigen eredivisie te zien schitteren.

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.