De ontwikkelingen rondom Weghorst en Mikautadze

Wout Weghorst staat klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan met Brian Brobbey bij Ajax, aldus Voetbal International. Mocht de spits naar Amsterdam komen, dan wordt hij in eerste instantie aangetrokken als aanvaller achter Brian Brobbey. Weghorst hoopt echter op een grotere rol en gok toch

In een video-item van VI geeft clubwatcher Lentin Goodijk tekst en uitleg over de Ajax-interesse in Weghorst. "Weghorst hoeft wellicht niet extreem duur te zijn, wat een cruciale factor is voor Ajax deze zomer." Ze vinden hem zeer interessant en de interesse speelt al langer. Er is namelijk eerder al wederzijds contact geweest. Weghorst zelf staat er ook open voor. Het is iets om de komende weken goed in de gaten te houden."

"Ik verwacht dat Brian Brobbey blijft, net als Ajax. Hij zal waarschijnlijk de eerste spits zijn, maar als je een Weghorst binnenhaalt die dagelijks de concurrentiestrijd met hem aangaat, hem tot het uiterste pusht en mogelijk wedstrijden als pinchhitter kan beslissen...", vervolgt Goodijk. "Dat is de rol waar Ajax hem heel geschikt voor vindt."

Weghorst lijkt zelf niet van plan om zich neer te leggen bij een rol als tweede spits. "Uit bronnen rondom hem hoor je dat hij enthousiast is over deze uitdaging, ervan overtuigd is dat hij deze strijd aankan en misschien wel denkt eerste spits te kunnen worden. Die mentaliteit zoekt Ajax."

Reactie van Praag

Michael van Praag heeft in het NH Sportcafé mysterieus gereageerd op de vermeende interesse van Ajax in Wout Weghorst. Volgens het Algemeen Dagblad, Voetbal International en De Telegraaf hebben de Amsterdammers hun oog laten vallen op de lange spits van Burnley, maar Van Praag wil dit niet bevestigen en reageert geprikkeld.

"Of Weghorst al binnen is? Wat zeg je nu?", antwoordt Van Praag, wanneer hij in het NH Sportcafé van Leo Driessen wordt gevraagd naar de vermeende interesse van Ajax in de international van het Nederlands elftal. Weghorst zou bij Ajax in beeld zijn als vervanger van de Engelse spits Chuba Akpom, waarvan Ajax hoopt dat hij tussen de twintig en 25 miljoen euro zou kunnen opleveren: "Hij is momenteel het gras aan het maaien, dus ik denk dat hij niet binnen is, nee," vervolgt Van Praag.

Daarop reageert de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax fel op de geruchten: “Ach joh, dat zijn allemaal verhalen. Hou toch op", zegt de bestuurder. Ondanks de woorden van Van Praag, is er volgens prominente bronnen wel degelijk interesse van Ajax in Weghorst. De Amsterdammers denken dat de spits, die ook nadrukkelijk in beeld is bij FC Twente, voor zo'n vijf miljoen euro op te halen is bij Burnley.

Hij zou vervolgens in de Johan Cruijff ArenA de strijd aan kunnen gaan met Brian Brobbey. Het lijkt wel een betFIRST situatie, waarbij de uitkomst wel alle kanten kan opgaan. We houden het in de gaten.

Mikautadze blijft in Frankrijk

Georges Mikautadze blijft ook na de zomer in Frankrijk actief. Dat bevestigde de voormalige Ajax-aanvaller na het oefenduel tussen Montenegro en Georgië. Vorig jaar betaalde Ajax zestien miljoen euro voor Mikautadze, maar na een rampzalig halfjaar keerde hij op huurbasis terug naar FC Metz, dat de koopoptie lichtte.

FC Metz degradeerde echter naar de Ligue 2, waardoor de kans groot is dat Mikautadze opnieuw een transfer zal maken.In het seizoen 2022/23 had de aanvaller een belangrijke rol in de promotie van FC Metz naar het hoogste niveau van Frankrijk. Zijn prestaties trokken de aandacht.

Ajax legde maar liefst zestien miljoen euro neer voor zijn komst. Echter, de samenwerking tussen Ajax en Mikautadze bleek een grote teleurstelling. Onder Maurice Steijn wist de aanvaller geen basisplaats te veroveren en ook na diens vertrek en de aanstelling van John van ’t Schip bleef hij buiten beeld.

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws FC Twente nieuws
FC Utrecht nieuws FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws PEC Zwolle nieuws PSV nieuws
RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.