Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Gaat de zegereeks van Ajax in de Champions League verder?

Overwintering is zeker en met nog twee wedstrijden te gaan in de groepsfase van de Champions League, denken we stiekem aan wat ons te wachten staat na de winterstop. Welke Europese topclub komt in februari of maart naar de Johan Cruijff Arena om vervolgens met lege handen en de staart tussen de benen weer te vertrekken. Ten Hag lijkt de boel (Europees gezien) goed op de rit te hebben. Op wie kunnen we hopen, en wie komt Ajax nu liever niet tegen op het Kampioenenbal? 

Wie zijn er al zeker van een plek bij de laatste 16?

Na vier keer winnen is de buit binnen en weet Ajax dat ze bij de laatste 16 horen. Daar komen nog 15 andere ploegen bij. Net als Ons Aller Ajax zijn er nog een paar clubs die zich al na vier wedstrijden gekwalificeerd hebben. Liverpool, Bayern, Juventus en Chelsea zijn vooralsnog de enige ploegen die naast Ajax bij de beste 16 van Europa horen. 

Spannend in de andere groepen 

In de andere poules is het nog wat spannender en liggen de onderlinge verschillen dichter bij elkaar. Zo staan in Groep F Manchester United en Villarreal allebei op 7 punten en volgt Atalanta met nog twee wedstrijden te spelen op 2 punten. Barcelona staat tweede achter Bayern maar heeft slechts 2 punten voorsprong op Benfica in Groep E. 

Ook Real Madrid is nog niet zeker van een plekje bij de laatste 16. De Koninklijke staat weliswaar eerste in Groep D maar heeft slechts twee punten voorsprong op Inter. Daarnaast staat FC Sheriff ook nog eens derde met slechts drie punten achterstand op koploper. Daar is dus nog niets zeker. 

In onze eigen poule C gaat om Dortmund of Sporting. Die staan beide op zes punten en verloren twee van hun vier wedstrijden. Daarbij nemen ze het op 24 november rechtstreeks tegen elkaar op en dan lijkt de beslissing in groep C te vallen. 

Porto en Atlético Madrid lijken om de tweede plek te vechten in groep B achter Liverpool. Het verschil is 1 punt in het voordeel van Porto. AC MIlan staat laatste in deze poule en speelt geen rol van betekenis lijkt het. 

Tenslotte is er nog groep A waar Manchester City met negen punten aan de leiding gaat. PSG volgt op 8 punten en dat lijken de twee ploegen te zijn de we ook in februari in de Champions League zien. Tenzij Club Brugge kan stunten en twee keer weet te winnen. 

Met de kleine onderlinge verschillen worden het nog spannende groepswedstrijden. De sportweddenschappen zullen dan ook traditiegetrouw toenemen naarmate de finales dichterbij komen. Ajax wordt zelfs bij sommige goksites al genoemd als favoriet om de Champions League te winnen. 

Welke tegenstander zie je het liefst?

Ajax is door de goede resultaten de laatste maanden zeker van groepswinst. Daardoor loot het een nummer twee en geen andere groepswinnaar. Dat is natuurlijk voordelig, maar dat betekent echter niet dat dit gelijk een makkelijke tegenstander is. Er zijn nogal wat topclubs op de runner up posities. Toch moet je om de Champions League te winnen, gewoon de beste van Europa zijn en elk team kunnen verslaan. Voordat de vijfde speeldag plaatsvindt zijn dit de nummers twee in de Champions League groepen: 

●    PSG

●    Porto

●    Borussia Dortmund

●    Inter Milan

●    Barcelona

●    Villareal

●    Lille

●    Chelsea 

Met nog twee wedstrijden te spelen zijn er nog wat wijziging mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld Wolfsburg of Salzburg de tweede plek in groep G pakken. Toch geef het bovenstaande overzicht al een goede indruk van de kwaliteit van de mogelijke tegenstanders van Ajax in de achtste finales. 

Erik ten Hag heeft alle tijd om zich voor te bereiden op de achtste finales. Eerst nog even winnen van Sporting en Fenerbahce om te laten zien dat er maar een club de beste van Europa is. Daarna zal de eerstvolgende tegenstander met trillende benen op bezoek komen in de Johan Cruijff Arena. 

Met twee vingers in de neus naar de achtste finales

Nu Ajax zich al geplaatst heeft voor de achtste finales, zal er wat spanning van de wedstrijden af vallen. Om het toch nog bloedstollend te houden, kun je ook eens een weddenschap plaatsen. Dit kunt je bijvoorbeeld doen bij Betcity, een nieuwe bookmaker in Nederland met Andy van der Meijde als ambassadeur. Je leest alles overt dit bedrijf in deze Betcity.nl review

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.