Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Geen enkele wedstrijd van Ajax meer missen als je in het buitenland bent

Mis jij ook nooit een wedstrijd van Ajax? En zorg je zelfs op vakantie dat je op tijd een sportbar of Nederlands café hebt gevonden waar ze de wedstrijd uitzenden? Dan ben je als trouwe fan misschien ook wel bekend met de irritatie door wedstrijdcommentaar in een vreemde taal. En het stressgevoel wanneer de wedstrijd is begonnen terwijl je nog steeds zonder geluk probeert een link te vinden op je telefoon om een glimp van de spelers op te vangen.

Generaties van echte fans hebben nieuwe televisieabonnementen genomen, dagjes uit afgezegd en familiebijeenkomsten ‘verrijkt’ met een televisie of juist zichzelf afgezonderd van het feestje. Allemaal om geen wedstrijd te hoeven missen. Tegenwoordig wordt het je echter heel gemakkelijk gemaakt om waar dan ook live voetbal te kijken. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en de app van je televisieprovider op je apparaat.

Ajax wedstrijden bekijken in het buitenland

Met de apps van ESPN GO, Ziggo Go, NPO of RTL XL kun je je eigen televisieabonnement meenemen op reis en zelfs in het buitenland naar alle wedstrijden kijken, mét het vertrouwde Nederlandse commentaar. Als je je echter in een land bevindt buiten de Europese Unie, werken deze apps niet meer. De toegang tot de apps wordt automatisch geblokkeerd als je bijvoorbeeld gaat skiën in Zwitserland, wandelen in Noorwegen of op het strand ligt in Turkije.

Iedere locatie heeft namelijk zijn eigen IP-adres. Websites en apps kunnen aan de hand van deze nummers herkennen waar je bent en de inhoud aanpassen of zelfs blokkeren. De blokkades hebben meestal te maken met uitzendrechten. Deze geoblokkades zijn gemakkelijk te omzeilen door middel van een VPN.

Eredivisie kijken met een VPN

Een VPN, of Virtueel Persoonlijk Netwerk, is een versleutelde internetverbinding waarmee je je IP-adres kunt verbergen. Het is bedoeld om al je online data privé te houden, zodat je veiliger en anoniemer gebruik kunt maken van het internet. Eén van de manieren waarop het internetverkeer beveiligt, is door het om te leiden via een VPN-server, waar het voorzien wordt van een nieuw IP-adres.

Bij goede VPN-diensten kun je zelf kiezen welke nieuwe virtuele locatie je gebruikt. Door een VPN-server in Nederland te kiezen, krijgt jouw apparaat een Nederlands IP-adres. Ook wanneer je in het buitenland bent. Zo werken alle apps die bij je Nederlandse televisieabonnementen horen net zoals je in Nederland gewend bent.

Is het wel legaal om zo voetbal te kijken?

Het gebruik van een VPN is in bijna alle landen volkomen legaal. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld China, Noord-Korea, Rusland en Iraq. Om de uitzendrechten te beschermen, zijn er streamingservices die proberen om het gebruik van VPN’s tegen te houden. Ze blokkeren IP-adressen waarvan bekend is dat ze behoren tot VPN diensten. Je ziet dan een foutmelding waarin gevraagd wordt of je de VPN uit wilt zetten:

“Uit onze gegevens blijkt dat je een VPN of proxy gebruikt. Schakel dergelijke services uit en probeer het opnieuw.”

De beste VPN diensten hebben echter heel veel verschillende IP-adressen tot hun beschikking en roteren deze de hele tijd. Ze zijn niet te onderscheiden van gewone bezoekers en geven je toegang tot alle Eredivisiewedstrijden die je normaal thuis ook kunt zien. Deze VPN diensten zijn bovendien snel genoeg om te gebruiken voor streaming van sport en films.

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.