Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Recordinternational Sherida Spitse droomt er nog steeds van om prijzen te pakken met Ajax!

Sherida Spits is geboren op 29 mei 1990 in Sneek. De middenveldster ging al op jonge leeftijd voetballen bij amateurvereniging VV Sneek en speelde daar in de jongenselftallen. In 2007 werd Spitse opgenomen in de Eredivisie- selectie van sc Heerenveen. Het bleek het begin van een geweldige voetbalcarrière. De middenveldster groeide zelfs uit tot recordinternational en aanvoerster van de Oranje Leeuwinnen.

Transfer in de winterstop

20 November 2020 werd de 30-jarige middenveldster door AFC Ajax gecontracteerd. De recordinternational ging per 1 januari 2021 voor de Amsterdamse club spelen en tekende een contract voor anderhalf jaar. Ajax nam de ervaren voetbalster over van het Noorse Vålerenga. Spitse liet zelf weten altijd al fan te zijn geweest van Ajax en het een eer te vinden om het shirt van de club te mogen dragen. “Als klein meisje ging ik nooit naar het stadion, maar ik was en ben absoluut fan. Ajax en FC Barcelona, dat was het voor mij”. In een interview met Het Parool liet Spitse weten dat zij met een doel naar Amsterdam is verhuisd. “Ik ben naar Ajax gekomen om prijzen te pakken”, aldus de middenveldster.

Achtergrond van Spitse

In het seizoen 2007/2008 debuteerde Spitse in de nieuwe Eredivisie voor vrouwen. De middenveldster werd één van de basiskrachten bij sc Heerenveen. Spitse werd al snel de aanvoerster en speelde 100 wedstrijden bij de club. In 2012 maakte de speelster de overstap naar het sterke FC Twente, waar zij de Women’s BeNe League won. De vrije trap specialist speelde slechts één seizoen bij de club uit Enschede.

In 2014 maakte Spitse de droomtransfer naar LSK Kvinner FK, de club staat ook wel bekend als Lillestrøm SK. Er werd voor de eerste keer ooit een geldbedrag neergelegd voor een speelster uit de Eredivisie Vrouwen. In Noorwegen won Spitse driemaal de landstitel. Na drie seizoenen bij de topclub keerde de voetbalster weer terug bij FC Twente en wederom slechts voor één seizoen. In 2018 tekende Spitse een contract bij het Noorse Vålerenga. Na 60 wedstrijden besloot Spitse weer terug te keren naar Nederland. Sinds 1 januari 2021 speelt de international bij AFC Ajax Vrouwen.

Europees Kampioenschap in 2022

Spitse speelde al 184 wedstrijden voor de Oranje Leeuwinnen en is daarmee recordinternational. In die wedstrijden kwam de vrijetrapspecialist tot maar liefst 41 treffers. Op 31 augustus 2006 debuteerde de middenveldster in het nationale elftal. Dat duel werd overigens met 4-0 verloren van Engeland. In 2015 bereikte Spitse een mijlpaal door haar 100e wedstrijd in het shirt van het Nederlands elftal te spelen. In 2017 wist de speelster met de Oranje Leeuwinnen het EK-voetbal in eigen land te winnen. Dat geweldige resultaat boekte zij onder andere met haar collega Leeuwinnen Liza van der Most en Kelly Zeeman. In 2019 bereikte Sherida Spitse met het nationale elftal de WK-finale, waarin de Verenigde Staten te sterk bleek.

De Oranje Leeuwinnen wisten zich succesvol te kwalificeren voor het EK 2021. Echter is het toernooi verschoven naar 2022. Nederland wist in de kwalificatiegroep alle 10 de wedstrijden te winnen en werd met gemak groepswinnaar. De ploeg bleef Rusland, Slovenië, Kosovo, Turkije en Estland voor in de kwalificatiegroep voor het Europees Kampioenschap in 2022.

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.