Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Waarom Ajax waarschijnlijk weer kampioen wordt

Zoals elk seizoen lijkt Ajax de grote favoriet voor de titel in Nederland. Of gaat een andere club er nog met de schaal vandoor? In dit artikel gaan we in op de kansen van Ajax in de Eredivisie. Waar zullen de Amsterdammers eindigen? Lees snel verder voor onze voorspelling!

Voorsprong op concurrenten

Op dit moment lijkt het nog redelijk spannend aan de top van de Eredivisie. Het lijkt vooralsnog weer te gaan tussen de traditionele top3; Ajax, Feyenoord en PSV. Kwalitatief gezien heeft Ajax wel de sterkste ploeg, denk bijvoorbeeld aan de grote overwinningen op PSV, Dortmund en Sporting Lissabon. Ook als we naar het doelsaldo kijken is het duidelijk dat Ajax de beste ploeg heeft. Het hoge dooelsaldo zegt genoeg over de sterkte van de ploeg van Erik ten Hag.

Blessures

Op dit moment is de hele ploeg van Ajax fit. Op die manier kan er vaak in dezelfde samenstelling worden gespeeld zodat de ploeg ingespeeld raakt en er automatismes ontstaan. Natuurlijk kan het ineens mis gaan als er ineens een lange blessure ontstaat voor bijvoorbeeld Dusan Tadic of Jurriën Timber. Toch lijkt dit niet waarschijnlijk vanwege de blessuregevoeligheid van de kernspelers. Alleen Daley Blind staat bekend als een risicogeval, voor hem heeft Ajax dan nog altijd Nico Tagliafico achter de hand.

Twee wedstrijden per week

Wat natuurlijk een rol kan gaan spelen is de vermoeidheid aan het einde van het seizoen. Grote concurrent PSV lijkt al voor de winter uitgeschakeld in Europees verband, terwijl Ajax juist al zeker is van de volgende ronde. Dit is de enige echte risicofactor voor de Ajacieden. Een lange run in Europa kan negatieve gevolgen hebben voor de prestaties in de eigen competitie.

Vertrekkende spelers in de winterstop

Er kunnen ook spelers worden weggekocht, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. De laatste keer dat Ajax een basisspeler liet vertrekken in de winterstop was in 2011, toen Liverpool 27 miljoen euro neertelde voor Luis Suarez. Sindsdien is dit niet meer voorgekomen, mede omdat Ajax nu een veel betere financiële positie heeft. We hoeven dus niet uit te gaan van vertrekkende spelers in de winterstop.

Voorspelling

Alles bij elkaar komen wij op een saaie conclusie die waarschijnlijk wel de juiste is: Ajax wordt ook dit seizoen weer kampioen. Het heeft de beste ploeg en er gaan naar alle waarschijnlijkheid geen spelers weg in de winterstop. Alleen een drukbezet dubbel programma of een paar ernstige blessures kunnen nog roet in het eten gooien, maar verder kan je eigenlijk wel uitgaan van de 36e titel uit de historie voor de recordkampioen van Nederland.

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.