Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Wat maakt voetbal zo populair in Nederland?

Dat voetbal de meest beoefende clubsport is in Nederland behoeft waarschijnlijk geen uitleg. Met meer dan 1.2 miljoen aangesloten leden in KNVB halen ze het dubbel aantal ingeschreven clubspelers dan tennis, die op de tweede plaats staat.


Maar wat zorgt dan voor die populariteit?


Voetbal is niet alleen in Nederland de meest gespeelde sport. Wereldwijd telt deze sport meer dan 3,5 miljard fans. 


Lage instapdrempel


Een bal, een pleintje en een paar vrienden. Meer heb je niet nodig om je enkele uren rot te amuseren. Van daar is de overstap naar de plaatselijke club dikwijls snel gebeurd.

Ouders hoeven geen grote investeringen te doen. De voetbalschoenen zijn vaak de enige investering voor de uitrusting. Voor de rest zorgt de club, waarvan het aansluitingsgeld ook meestal laag is. Dit is bij veel andere sporten een ander verhaal.


De hoogste media-aandacht


Er is geen sport ter wereld, die meer aandacht krijgt op televisie. Alle wedstrijden die wat betekenis hebben kun je wel op een of andere sportzender volgen. Er zijn voorbeschouwingen, analyses en nabesprekingen.

Ook in de wereld van de online bookmakers staat de aandacht voor de voetbalsport op de eerste plaats. Je kunt het zelf uitproberen, neem een kijkje op casino777.be/nl/ en je zult voetbal als eerste mogelijkheid aangeboden krijgen. Je kunt  via de live streaming wedstrijden op het scherm volgen, waarbij je de weddenschappen tijdens het spelverloop kunt aanpassen.


Eerder eenvoudige spelregels


Verwar spelregels niet met spelstrategieën. Want die laatsten kunnen bij voetbal wel aardig gecompliceerd zijn. Het is niet voor niets wat zorgt dat topcoaches zo goed betaald worden.

Maar de spelregels zelf zijn glashelder en leiden, een uitzondering daargelaten, meestal tot  duidelijke beslissingen van de scheidsrechter. En ja, je kon het waarschijnlijk wel raden, die uitzondering is de beruchte buitenspelregel. Al ligt die spelregel al even ter discussie bij de internationale voetbalbonden.


Verbondenheid met je held


Dankzij die media-aandacht wordt er ook een status ontwikkeld voor de sterspelers, nationaal en internationaal. De kerel die op blote voeten achter een bal aanloopt in de sloppen van Buenos Aires voelt zich op dat moment ook heel even Lionel Messi.

Wie had er ooit een poster van zijn eigen Oranje held op de muur hangen? En wat tijdens de grote internationale toernooien? Er is geen enkele sport die de natie zo verbindt dan het voetbal. 

Tijdens onze legendarische deelnames aan de eindreeksen van EK’s en WK’s viel het hele openbare leven voor twee keer 45 minuten stil wanneer Oranje speelde. Om daarna bij de overwinning, tot een volksfeest uit te barsten waarbij miljoenen tot de vroege uurtjes feest vierden.


Voetbal is een feest

En deze uitdrukking is niet uit de lucht gegrepen. Niet alleen in de stadions van de eredivisieploegen, maar ook in de kantines van de plaatselijke ploeg komen vrienden samen. Ze supporteren tijdens de match voor hun team. Daarna wordt er verbroederd en soms wel uren over de wedstrijd nagekaart.

We kunnen eigenlijk nog wel een tijdje doorgaan, maar we vermoeden dat je het ondertussen helemaal begrepen hebt. Voetbal heeft alles in huis om nog jarenlang met vlag en wimpel op die eerste plaats te blijven.

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.