Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Wedden op Voetbal - Tips voor beginners die willen scoren

Online wedden op voetbal is sinds 1 oktober 2021 volledig legaal in Nederland. Veel mensen hebben vast al wel eens een weddenschap (op Ajax natuurlijk) afgesloten via de TOTO in de sigarenboer op de hoek van de straat. Echter kan dit nu dus ook online. In dit artikel zullen we je enkele tips geven over hoe je als beginner winstgevend online kunt wedden op voetbal. 

Favoriet vs. Underdog

Het is bij het online wedden op voetbal en andere sporten altijd zo dat er een favoriet is en een underdog. De bookmakers, oftewel de bedrijven die de noteringen samenstellen, kijken aan de hand van statistieken en spelgeschiedenis welke partij de meeste kans heeft te winnen of dat de kans groot is op gelijkspel. 

De partij die grote kans heeft om te winnen zal een lagere notering krijgen dan de partij die een kleine winkans heeft. Je kunt dus effectief gezien minder winnen door in te wedden op de favoriet. Een inzettactiek die ervaren gokkers gebruiken is dat zij inzetten op favorieten en underdogs afwisselen en combineren via combo bets op hun wedformulier om op hoge totaal noteringen uit te komen.

Spread en Over/Under inzetten

Er zijn eigenlijk twee manieren om op een favoriet of underdog te wedden. Je kunt gewoon inzetten op welke partij er gaat winnen of dat het gelijkspel wordt of dat een bepaald team wint met een bepaalde stand of doelsaldo. Dit soort inzetten zijn specifieker dan alleen welk team gaat winnen en de noteringen op deze spread bets of over/under bets op z’n Engels liggen dus altijd hoger. Het mag logisch zijn dat je op deze manier ook wel minder kans hebt om het goed te hebben omdat je dus nog specifieker moet zijn met je weddenschap.

Hoe je online weddenschappen op voetbal afsluit

Een online weddenschap op een voetbalwedstrijd afsluiten is erg eenvoudig. Het kan de eerste keer misschien wat lastig overkomen, maar dat is het totaal niet. Allereerst zal je een bookmaker moeten uitzoeken uit de beschikbare sportweddenschappen sites in Nederland. Er zijn er op dit moment zo’n handje vol en ze verschillen niet heel veel van elkaar. Het principe werkt bij alle online bookmakers hetzelfde: je maakt een account aan, je stort geld en bepaalt op welke wedstrijd en team je hoeveel geld wilt inzetten. Heb je het goed? Dan krijg je uitbetaald. Heb je het fout? Dan verlies je je inleg.

Hoeveel moet je inzetten op voetbal?

Dit is een vrij lastige vraag omdat het antwoord voor iedereen weer anders is. Een vage, maar goede regel is altijd: zet niet meer in dan je bereid bent te verliezen. Dit is vrij logisch, maar hoeveel zet je dan precies in? Wij hebben vernomen van professionele gokkers dat zij zo’n 1% tot 5% van hun sportsbook bankroll gebruiken om in te zetten per wedstrijd. 

Heb je dus in totaal €100 om online mee te gokken op voetbal? Dan zet je dus maximaal €5 in per wedstrijd. Dit klinkt heel weinig, maar het is allemaal procentueel en het zorgt ervoor dat je bij winst geld op je bookmaker-account opbouwt en bij verlies in ieder geval lang met je geld kunt spelen voordat het allemaal op is.

Noteringen in de gaten houden

Net als aandelen op de beurs, veranderen noteringen op voetbalwedstrijden de hele dag door, zelfs nog tijdens de wedstrijd. Dit heeft allemaal te maken met zaken zoals het weer, of spelers geblesseerd zijn en dergelijke. Wij raden dus aan om altijd het laatste voetbalnieuws te volgen dat met een wedstrijd te maken heeft waar jij op inzet of op wilt inzetten en eventueel zelfs het weer in de gaten te houden. Dit is met name van belang bij live betting, waar je nog tijdens de wedstrijd kunt inzetten. 

Vergelijk noteringen van bookmakers

Hoewel bookmakers het misschien graag zouden willen, hoef jij als gokker niet per se bij maar een enkele bookmaker te gokken. Je bent gewoon zo vrij meerdere bookmaker-accounts te hebben. Als je verstandig bent maak je dus bij meerdere bookmakers een account aan, zodat je altijd kunt wedden op voetbal tegen de hoogste noteringen. 

Voorkom spijt, stop op tijd.

Houd er altijd rekening mee dat het geen monopoliegeld is waarmee je gokt op voetbal. Maak gebruik van de beschikbare functies bij alle legale Nederlandse online bookmakers om limieten in te stellen voor je account(s). Op deze manier houd je het spelen wel zo leuk en tegelijkertijd in de hand. 

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.