Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Zonder problemen voetbalwedstrijden kijken? Hier 6 tips

Je zit op de buis gekluisterd en kijkt vol spanning naar die ene voetbalwedstrijd. Ineens vliegt het internet eruit, wat jouw humeur doet omslaan naar een chagrijn. Als voetballiefhebber wil je dit soort problemen natuurlijk voorkomen, maar hoe? Met de onderstaande zes tips kun jij in het vervolg jouw favoriete voetbalclub aanmoedigen via de televisie zonder moeilijkheden.

1 Hoge verversingssnelheid 

Je wilt optimaal genieten van elke beweging in de sportwereld: een kickboxer die een trap uitdeelt, een hockeyer die een goal maakt of een voetballer die buitenspel staat. Om deze details goed te kunnen volgen, moet je over een tv beschikken met een hoge verversingssnelheid. Dit wordt ook wel de refresh rate of het aantal Hertz genoemd. Hoe hoger het aantal Hertz, hoe meer beelden je per seconden ziet. De meeste televisies hebben 50 Hertz, maar om optimaal te kunnen genieten van de voetbalwedstrijd kun je beter een televisie hebben met 100 Hertz of meer. Zo kun jij elke voetballer vloeiend zien spelen.

2 Full HD of liever 8K-resolutie?

Een hoge resolutie is belangrijk als jij alle details wilt zien tijdens de voetbalwedstrijd. Eigenlijk vertelt de resolutie hoe scherp het beeld van jouw televisie is. Hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels het scherm heeft en dus hoe beter jij de details kunt zien. Een 4K-televisie heeft een beeld van 3840 x 2160 pixels en is vier keer beter dan een full HD-tv. Nóg beter is een televisie met een 8K-resolutie: deze zijn acht keer beter dan een full HD-tv.

3 Snel internet

Het kan gebeuren dat jouw tv wel eens vastloopt. Een oorzaak hiervan kan zijn dat je weinig Mbit/s hebt. Als jij in je eentje of met zijn tweeën alleen tv wil kijken en zo af en toe de socialmediakanelen wil checken, kom je met 50 Mbit/s wel uit de voeten. Echter, wanneer je met een huis vol zit te kijken naar een voetbalwedstrijd in 4K-resolutie en daarnaast ook nog in topsnelheid wil gamen, kun je beter het aantal Mbit/s opschalen naar bijvoorbeeld 500. Dit kost echter wel meer geld, maar je kunt eenvoudig verschillende internet- en energieleveranciers vergelijken zodat jij kunt genieten van elke sportwedstrijd zonder haperingen.

4 De juiste kijkhoek

Wanneer je veel televisiekijkt, is het aan te raden om een televisie te nemen met een brede kijkhoek. Een kijkhoek bepaalt hoe ver je aan de zijkant van de televisie kunt zitten, voordat de kwaliteit van de televisie achteruitgaat. Wel zo fijn dat jouw grote groep allemaal dezelfde beeldkwaliteit ervaart als jullie samen die spannende voetbalwedstrijd zitten te kijken. Met een brede kijkhoek kun je dat verwezenlijken.

5 Formaat van de televisie

Het is een feit dat je op een grotere televisie meer details ziet. De ideale tv voor sportwedstrijden heeft een grootte van 55 inch. Het is hierbij wel belangrijk dat je voldoende afstand houdt van de televisie. Zo kun jij ontspannen naar de voetbalwedstrijd kijken, in plaats van dat jouw ogen moeite moeten doen om constant de voetbal in de gaten te houden. Als je een kleine woonkamer hebt, kun je beter kiezen voor een kleinere televisie.

6 Ervaar typisch bioscoopgeluid 

Trillende stoelen, een harde bass en lage tonen… Net als een film in de bioscoop kun je ook bij jou thuis genieten van goed geluid tijdens een voetbalwedstrijd. Je kunt overwegen om een soundbar aan te sluiten op jouw televisie, wanneer jouw eigen televisie niet beschikt over helder geluid. Er bestaan verschillende soundbars en wellicht kun je nog een stapje verder gaan door een soundbar met een subwoofer aan te sluiten. Zo weet jij zeker dat je de commentator verstaat én het lijkt alsof jij zelf in het publiek zit mee te juichen met de voetbalwedstrijd.

Afcajaxnieuws.nl

Bezoek Afcajaxnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Ajax van Amsterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Ajax transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Ajax wedstrijden.

Afcajaxnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Afcajaxnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Afcajaxnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Afcajaxnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.